Tietoa palvelusta

Tervetuloa TraFin ylläpitämään yhteisölliseen Veneretki-palveluun!

Veneretki-palvelun tarkoituksena on toimia veneilijöiden ja muiden vesilläliikkujien, palveluntarjoajien ja viranomaisten kohtauspaikkana, ja vastata veneilyn kasvavaan tiedontarpeeseen. Palvelu rakentuu Google Maps -karttapohjalle.

Veneretki-palvelu mahdollistaa omien kohteiden lisäämisen kartalle ja kohteiden kommentoinnin. Kohteiden lisääminen ja kommentointi vaativat henkilökohtaisen tilin luomisen palveluun. (Luo tili). Tutustu myös palvelun käyttöohjeisiin.

Palvelun käyttöehdot
TraFi ei vastaa Veneretki.fi -palvelussa olevista mahdollisista virheellisistä tiedoista. TraFi pidättää oikeuden poistaa käyttäjien palveluun lisäämiä kohteita. Veneretki.fi -palvelua ei ole tarkoitettu käytettäväksi navigointiin. Palvelun käyttäjä vastaa siitä, että hänellä on riittävät oikeudet Veneretki.fi -palveluun lisäämäänsä sisältöön. Palvelun käyttäjä sitoutuu noudattamaan Google Maps käyttöehtoja .

Palvelun valvonta
Veneretki-palvelun valvonnasta vastaa TraFin Veneily-yksikkö. Palvelun käyttäjät voivat myös ilmoittaa virheellisestä tiedosta tai epäasiallisesta kommentista ylläpidolle.

Ota yhteyttä
Voit ottaa yhteyttä palvelun ylläpitoon palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse veneretki@fma.fi

 

Veneretki-palvelun käyttöohjeet

 

Yleistä
Veneretki-palvelu rakentuu Google Maps –karttapohjalle, johon käyttäjät, palveluntarjoajat ja viranomaiset voivat lisätä kohteita. Kohde voi olla esimerkiksi jokin mielenkiintoinen nähtävyys tai ankkuripaikka, venesatama tai viranomaisen tiedote tai palvelu. Käyttäjien on myös mahdollista kommentoida palveluun lisättyjä kohteita. Kohteiden lisääminen ja kommentointi vaatii tilin luomisen palveluun ja käyttäjän tunnistautumisen.

Tilin Luonti
Voit luoda käyttäjätilin palveluun sivun yläpalkissa sijaitsevasta linkistä "Luo tili". Luomalla tilin, voit lisätä omia kohteita palveluun sekä kommentoida muiden kohteita.
Täytä tilin luontiin vaadittavat pakolliset kentät. Palvelun käyttö vaatii toimivan sähköpostiosoitteen ja että hyväksyt palveluehdot. Hyväksymällä ehdot ja luomalla tilin, saat varmistusviestin sähköpostiisi tunnuksen aktivoimiseksi. Klikkaa viestissä olevaa tunnuksen aktivointilinkkiä. Saat ilmoituksen "Tunnuksen aktivointi onnistui" ja voit siirtyä Veneretki-palvelun etusivulle ja kirjautua luodulla tunnuksella palveluun.

Omat tiedot –sivu
Kun olet kirjautuneena järjestelmään, sivun yläpalkin Omat tiedot – linkistä pääset muokkaamaan tietojasi järjestelmässä, vaihtaa salasanaa tai sähköpostiosoitetta.

Tunnus unohtunut?
Voit tilata kadonneet tunnukset sähköpostiisi sivun yläpalkin linkistä "Olen unohtanut tunnukseni". Kirjoita palvelussa käyttämäsi sähköpostiosoite ja paina Lähetä.

Liikkuminen sivustolla
Veneretki-palvelu on jaettu kahteentoista kartta-alueeseen.

Aluevalinta tehdään palvelun etusivulta. Takaisin etusivulle pääset mistä tahansa sivulta, klikkaamalla sivun vasemmassa ylälaidassa olevaa Veneretki-tunnusta.

Karttaikkunan vasemmassa laidassa on Googlesta tutut navigointityökalut, jolla voi liikuttaa, pienentää ja suurentaa karttaikkunaa. Voit liikuttaa karttaikkunaa myös hiirellä raahaamalla.

Klikkaamalla karttaikkunaa hiiren oikealla napilla, avautuu valikko. Käyttäjä joka ei ole kirjautunut palveluun voi valikosta pienentää tai suurentaa karttaa, sekä keskittää karttaikkunan valittuun kohtaan.

Kirjautunut käyttäjä voi lisätä valikosta myös kohteita tai kuvan. Kohde tai kuva lisätään kohtaan, jossa hiiren oikeaa nappia on napsautettu. Jos tiedät kohteen tarkemmat koordinaatit, voit lisätä ne kohteen tietoihin ja kohteen paikka kartalla asemoituu tämän mukaan.

Kohteen luominen
Kun olet kirjautuneena palveluun, siirry haluamaasi kohtaan kartalla. Pystyt määrittämään kohteen sijainnin tarkemmin suurentamalla ensin karttaa. Klikkaa hiiren oikealla napilla kohteen paikkaa kartalla, ja valitse avautuvasta valikosta "Lisää kohde". Järjestelmä yrittää suurentaa karttaa automaattisesti, jos mittasuhde ei ole sopiva kohteen asettamiseksi.

Täytä kohteen nimi ja kuvaus. Valitse kohteen luokaksi kohdetta parhaiten kuvaava vaihtoehto. Selaa kuva kohteesta "Selaa" -painikkeesta. Aseta kohteen tarkat koordinaatit, jos tiedossa. Klikkaa lopuksi "Lähetä". Uusi kohde syntyy kartalle.

Kohteen arvostelu ja kommentointi
Kirjautuneena voit arvostella ja kommentoida kartan kohteita. Voit antaa arvosanan kohteelle avaamalla karttakohteen ikonista, ja klikkaamalla Arvostele-kohdasta haluamasi määrä tähtiä 1-5. Voit lisätä ja lukea kommentteja kohteesta "Lue kommentit" linkistä.

Ilmoita virheellisestä kohteesta tai epäasiallisesta kommentista

Voit ilmoittaa virheellisestä karttakohteesta avaamalla kohteen ja klikkaamalla linkkiä "Ilmoita virheellisestä tiedosta". Täytä Nimesi, sähköpostiosoitteesi ja viestisi ja klikkaa lopuksi Lähetä. Vastaavasti voit ilmoittaa kohteeseen lähetetystä epäasiallisesta kommentista.